Az emlékezet állandósága

Ebben a blogban bemutatom kedvenc művészeimet, akik maradandót alkottak.

Friss topikok

Linkblog

Gustav Klimt-Csók

2011.04.03. 12:31 fruzsi08

 Klimt nagyon hamar sikeres művész lett. Már fiatalon elismert festő Bécsben. Sok portrémegrendelése volt, amelyet még hagyományos szellemben készített. 1892 után Klimt őnálló, új utakat keres. 1894-ben barátaival megalapítja a Secession elnevezésű mozgalmat, amelynek elnöke Klimt volt. Az új mozgalom azonnal berobban a bécsi köztudatba. Klimt ennek a mozgalomnak a jelképes vezetője.

Klimt sok képén szerelmespárokat ábrázol, amelyek egyfajta diszharmóniában vannak. A Csók című festménye mindközül a legismertebb. A kép Bécsben tekinthető meg. A festményen feltehetően maga a festő és kedvese, Emilie Flöge látható.

Színvilágában dominál az arany és a sárga. Ellentétes érzelmeket vált ki az emberből. A szerelmespár látványa egyben megnyugtató és felkavaró, ahogy egy szakadék szélén vannak. Szeretem azokat a képeket, amelyek egyszerre több érzést váltanak ki az emberből, és ez a festmény az egyik legjobb példa erre. 

A bejegyzés trackback címe:

https://azemlekezetallandosaga.blog.hu/api/trackback/id/tr342795766

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása