Az emlékezet állandósága

Ebben a blogban bemutatom kedvenc művészeimet, akik maradandót alkottak.

Friss topikok

Linkblog

Rembrandt-Éjjeli őrjárat

2011.04.11. 09:55 fruzsi08

 Rembrandt sok bibliai jelenetet festett meg. Lastman műhelyében tanult, ahol festményei témáját hagyományos vallásos szellemben jelenítette meg. A művészt nem a miszticizmus, inkább a bibliai történet sajátos titokzatossága vonzotta. Szerette alkalmazni a fény-árnyék technikát. A megjelenített szereplők szent voltát pedig vallásosságának köszönhetően meggyőzően tudta érzékeltetni a vásznon.

1642-ben festette meg az Éjjeli őrjárat című képét. A festmény mérete hatalmas, 363X437. Rembrandt művészi pályája több részre osztható. 1640-es évektől festményei ridegebbek és sötétebbek lettek, mint előtte. Ennek oka a családi tragédiák, amelyeket elszenvedett. Ez a kép azért tetszik nekem, mert nagyon eleven és világias. A kép mozgalmas és jól kidolgozott.

A bejegyzés trackback címe:

https://azemlekezetallandosaga.blog.hu/api/trackback/id/tr412816345

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása