Az emlékezet állandósága

Ebben a blogban bemutatom kedvenc művészeimet, akik maradandót alkottak.

Friss topikok

Linkblog

Botticelli-Venus születése

2011.04.03. 12:13 fruzsi08

Botticelli kiváló itáliai reneszánsz művész. Kortársai már életében elismerően beszéltek róla. Képei lendületesek és érzelemdúsak. A szépségideált szerette volna megfesteni, amelyet bájosan ábrázol. Kapcsolatban állt Leonardo da Vinci-vel és Michelangelo-val. Egyik mestere pedig Fra Filippo Lippi volt, aki a kor egyik leghíresebb festője.

Botticelli egyik leghíresebb képe a Venus születése, amelynek már a XVI. században is csodájára jártak. A festő ennél a képnél majdnem teljesen hű maradt az ókori Venus-ábrázolásokhoz. Venus isteni meztelenségben jelenik meg aranyszínű hajzuhatagával. Venus balján az ifjú Grácia látható virágmintás ruhában. Jobbján a szélistenségek ifjú párosa, akik a szárazföld felé terelik őt.

Botticelli Venus születését a habokból saját szülőföldje tengerpartjához, a Porto Venerébe helyezi.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://azemlekezetallandosaga.blog.hu/api/trackback/id/tr692795713

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása