Az emlékezet állandósága

Ebben a blogban bemutatom kedvenc művészeimet, akik maradandót alkottak.

Friss topikok

Linkblog

Miró-Kékség

2011.03.29. 13:26 fruzsi08

Miró a Galí-féle magániskolában bontakoztatta ki tehetségét. Itt a tanítványok szabadon vitatkozhattak a legújabb stílusokról és művészekről. Miró korán kitűnt a többiektől szín és forma világával. Galí magániskolájában azonnal elismerték Miró tehetségét. Ebben az iskolában fontos ismeretségeket is kötött, Enric Cristofol Ricarttal közös műtermet is bérelt Barcelonában. 

Miró képei minden szemet oda szegez a vászonra. Élénk színei és furcsa formái újításnak számítanak. Miró élete utolsó éveiben sok festméynyét elégette, mert megelégelte, hogy sokan csak a pénzt látjá a festményeibe.

A Kékség című képéből több is készült. A sorozat minden darabja kék háttér és piros forma. Ez a legjellemzőbb képe Mirónak, de sok szobrot is csinált, amit sokan nem tudnak.

A bejegyzés trackback címe:

https://azemlekezetallandosaga.blog.hu/api/trackback/id/tr672781672

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása